Fredag,min favoritdag :)

jag vet inte varför,men fredagar har på något sätt alltid varit heliga för mig. Skoldagarna är oftast kortare och så har man hela den långa helgen framför sig,så jag älskar verkligen fredagar :D

Dock gillade jag inte den här natten. Vaknade runt tre tiden av att några fjortisar hade snöbollskrig eller något liknande utanför fönstret. Liksom,seriöst det var en torsdagnatt,okej att dem har sportlov,men man kanske bör tänka lite på omgivningen? Jag unnar dem inte att ha kul,det är inte det,men liksom,tre på natten?! nej tack!
HAHAH,jag låter som en gammal surkärring,men jaa,det får man väl bjuda på ibland också ;P

Jag kan heller aldrig plugga på fredagar. Okej,en stund på dagen,men inte när jag kommit hem eller klockan blir efter två. det är verkligen heligt för mig ;P HAHAH

idag blir det iaf bara massa slapp och mys,ska snart traska iväg till affären för att handla lite inför maten ikväll,fläskfilé med rotfrukter och sen frukt och GI-chokladmousse till efterrätt :D SÅ blir det let's dance ikväll också :) väldigt givande dag känner jag,men bra skönt är det ;)

Städ och tvättdag.

Japp,sånt där supertråkigt ni vet,men det känns ju bara för bra när det väl är gjort :) lägenheten är sådär härligt ren så man bara njuter :) har tvättstuga just nu och vi hade en hel del tvätt,eftersom vi missade våran förra tvättid,har kört fyra maskiner,håller på och kör fyra nu och det blir säkert två eller tre till innan allt är tvättat. Har nya lakan i sängen också. Liksom,finns det något skönare än att krypa ner i sängen,nyduschad och med nya lakan? :D

Har ätit tacos idag också,så sjuukt gott det är :D sen har det faktiskt inte hänt så mycker mera om jag ska vara helt ärlig. Gud vilket roligt liv jag lever ;P HAHAH
image44

bara för jag tycker det här kortet är så mysigt :) det är taget efter den sista julgalan den 15:e december.
Blommorna är med för att vi fick dem av Ola :D Han gav oss dem från scenen,och efteråt sa han: "såklart ni skulle ha blommorna,ni förtjänade dom verkligen,så fort jag fick dem så visste jag att jag skulle ge dem till er" han är så sjukt bra så det inte är sant!!

Svensk j*vla avundsjuka.

avundsjuka är något av det värsta jag vet. För mig är det faktiskt helt oförståligt att det finns. Okej,det är klart att jag själv också kan uppleva det emellanåt,men då brukar jag försöka tänka "shit vad KUL för den här personen,det är bättre om jag är glad för dens skull". Liksom,genom avundsjuka skapar man så mycket negativ energi och gör att man bara bli sur eller arg. Försök istället att vara glad,för den energin man upplever då är ju helt underbar :D

Liksom,man måste få unna folk andra saker,man kan inte bara vara egoistisk och tänka att man själv ska ha det bra och det är jättebra om alla andra har det sämre än en själv.

Något att tänka på.

Godmorgon.

Vaknade av min härliga ringsignal på mobilen som är Olas "baby I'm yours" en låt som man blir otroligt glad av :D
Solen skiner och det ser riktigt underbart ute,men jag är fortfarande sjuk,så jag vågar mig faktiskt inte på en promenad riktigt än,känner att jag vill blir helt frisk först.


Idag ska jag iallafall städa och tvätta. Väldigt intressant dag känner jag,men det är sånt där som behöver göras emellanåt ju. :) Jag kommer som vanligt vara supernöjd när det väl är gjort ;P Ska få i mig lite frukost först också,så man är pigg och verkligen på hugget :D


Hoppas alla får en bra torsdag ;D full fart mot helgen,right? :)


Youtube är väl ett trevligt ställe?

där det finns många intressanta klipp ;) HAHAHA;jag själv är med på ett antal av dem ;P men det här som jag lägger upp nu har jag faktiskt lagt upp själv:



även tre minuter in på det här klippet så ser man och hör mig ;P

Om Ola och varför jag är som jag är.

Jag vet att det är mycket snack om varför jag gillar Ola,hur jag har råd och så vidare. Ska väl skriva om det då.


Ola är en underbar person,som verkligen har förmågan att göra mig glad. Hör bara på det här,förra söndagen var jag ganska sur och lite smådeppig,men jag och Pernilla bestämde oss ändå för att åka till hotellet i västerås där alla artister hade sovit under melodifestivalen. Ola kommer och sätter sig i bilen,börjar vinka som en galning,jag kan inte låta bli att le som ett fån tillbaka. Han hoppar ur bilen och ger oss varsin stor kram och tjejer "tjaa tjejer,är det bra eller? nu tar vi Kiruna" liksom,då kunde jag inte låta bli att le. Han får mig alltid på bra humör och hans musik är verkligen guld. Det finns en låt för varje tillfälle. Till exempel nu så ploppade "can't get enough" upp i min spelningslista och jag ler genast som ett fån och vill verkligen bara börja dansa :D

Genom Ola har jag träffat många av mina närmsta vänner och när man åker runt på spelningar så träffar man många av dem eftersom vi alla bor så utspritt,så är det perfekt tillfälle att träffa alla på spelningar och signeringar.

Sen vet jag att många undrar vart jag får pengarna ifrån. Tänk lite. Många av er som undrar lägger säkert mycket pengar på inredning,luncher ute,krogkvällar och så vidare. Där går ju era pengar och mina pengar går till resor,svårare än så är det väl inte? Bara för att man är student behöver man ju inte bara sitta inne och ruttna? det är bara så att jag inte uppskattar att supa upp mina pengar (okej.. typ en gång i halvåret kanske jag dricker,men inte mera). Så nu vet ni det också :)

Det är också många som frågar vad Andreas säger om det här. Det är liksom mitt intresse (okej,det är inte direkt en sport,men ändå). Som min vän Stina fyndigt sa "Ola är din bandyklubba" och hon har så rätt. Tänk lite. jag skulle inte direkt ha kvar min pojkvän om jag var kär i Ola. Ola för mig är en underbar människa som jag tycker jättemycket om,på en VÄNSKAPLIG nivå. :)

image43
jag gillar inte hur jag ser ut på den här bilden,men jag tycker verkligen om hur Ola blev.
Han ser så naturligt avslappnad ut :)


Framtiden.

jag känner mig inspererad av min vän Kim (www.poseban.blogg.se) som nyss skrev ett inlägg om sin framtid och sina drömmar och mål,så här kommer ett ifrån mig också.

karriär har aldrig lockat mig. Visst,det skulle säkert vara fett att ha ett välbetalt statusjobb,men det är ingenting för mig. Familj är det som lockar mig mest. I många år har jag drömt om egna barn,tror det började redan när jag fick min andra lillasyster. Då var jag sju år och har varit med under hela hennes uppfostran,när hon var runt 2 år så började hon kalla mig för "lill-mamma". Det här gjorde att jag såg glädjen i barn,att ta hand om dem och lära dem nya saker. Ett tag så ville jag bli socialsekreterare,det var verkligen mitt mål i livet,men på hösten i trean så började jag tänka: "jag älskar ju barn,varför inte jobba med dem?" det var då jag kom på att lärare var mitt kall. Sedan jag var 14 har jag varit gymnastikledare så att umgås,ta hand om och lära barn saker har alltid varit en del av min vardag.

På grund av detta bestämde jag mig för att börja plugga till lärare med inriktning mot tidigare åldrar,eftersom jag tycker barn är härligast när dem är mindre,jag älskar deras spontana saker. Men,som sagt,karriär är inte min högsta ambition i livet. Min ambition är en stor familj,gärna med tre barn som jag får pyssla om och älska. Det här kanske låter väldigt gammalmodigt i vissa öron,men bara för att jag tycker såhär,så är jag inte gammalmodig,tvärtom. Jag tycker det är helt oförsvarbart att kvinnor har lägre lön än männen och att kvinnorna gör det mesta hemma. Det märks tydligt i vårat förhållande,jag lagar mat,han får diska. Vi hjälps åt med så mycket som möjligt helt enkelt.

Min ambition i livet är nu att plugga färdigt,jobba ett eller några år och sedan få uppfylla min högsta dröm,egna barn. Jag ler åt bara tanken :)

Komplimanger.

I det här landet tycker jag att det delas ut alldeles för lite komplimanger och ofta när man väl säger något bra om en person så får man ofta höra "men sluta nu,det är inte alls sant!"
när jag ger en person en komplimang så menar jag ju det,därför ska man ta åt sig :)

När vi var på melodifestivalen i västerås så sa anna book till mig att hon tyckte att jag hade fina ögon,jag blev jätteglad och sa "tack så jättemycket". Det är så man ska hantera komplimanger ju,eftersom man ger dem för att den andra personen ska må bra.

Känns som att i Sverige så är man typ "divig" eller en "mallgroda" om man tar åt sig av en komplimang,eller om man tycker något på sig själv är snyggt. Därför tänker jag lägga ut en bild på mina ögon som jag tycker är jättefin,för jag gillar faktiskt mina ögon :D

STÅ PÅ ER DÄRUTE!!

image42


Hosta botas med en kopp te?

Det blev en aningen sen kväll igår ;P jag och Pernilla spelade patiensduell över msn till 02:10.
Det här gjorde att jag vaknade vid 12:30 :S ooops,säger jag bara. Men jag är faktiskt sjuk,så jag behöver få sova. :)
Åt frukost/lunch för ett tag sen som bestod av en tallrik laktosfri youghurt,två kokta ägg,två skivor honungsmelon och en kopp citruste.

Försöker även bota min hosta nu med ännu en kopp te. Det går väl sådär om jag ska vara ärlig,hostan är värre idag och snoret rinner som vanligt. Mina läppar är snustorra eftersom jag har andats genom munnen hela natten ;P verkligen intressant fakta känner jag ;) HAHHA

Ska eventuellt läsa lite i en bok som handlar om observationer av barn och barns berättande, eftersom vi har det i uppgift nästa vecka. Måste kolla upp exakt vad det är vi ska observera också,så det inte blir något glapp i systemet eller vad det heter ;P


Igår lämnade jag äntligen in min sagoanalys också. Den blev inte direkt lång,men jag gjorde den iallafall.


Nu loggade även min kära vän Pernilla in,så det känns som att det blir lite patiensduell igen ;) HAHA


GI.

jag har hållt på med GI i typ tre veckor nu,med lite småfusk emellanåt och sen stavgång som träning,vilket har gjort att jag har gått ner ca 4 kilo :) det är ett resultat jag är mer än nöjd med :)

men jag tycker det är jobbigt att prata om det hela tiden. Liksom,det är klart att folk undrar och ni får gärna fråga,det är inte det,men om det kommer från samma personer hela tiden,så tappar jag motivationen,för världen känns så utssendefixerad. jag vet att så är fallet, men man kan iaf försöka att inte späda på denna fördom.


Liksom,kolla in den här bilden:


image40

tjejen i spegeln är INTE ens tjock,jag tycker hon är sjukt fin. :)
så tycker jag att en tjej ska se ut,herregud det ska vara något och ta i liksom.


Musik..

kan verkligen få mig att känna helt underbara saker.. Lyssnade nyss på Olas - Who I am (texten jag där vid min header är tagen ifrån den låten) och texten i den.. herregud,man ryser ju,helt otroligt :)

sen skickade Mickis över lite Lars Winnerbäck låtar. jag som aldrig har gillat honom förut,men nu blev jag faktiskt helt frälst. Otroliga texter faktiskt,det här trodde jag aldrig om mig själv ;P

sen den här låten:



den är verkligen underbar. Musik är guld och jag älskar den!!

Melodifestivalen i Västerås.

jag var ju på plats i ABB arena för att stötta Ola :) var där på genrepet på lördagen och på riktiga delfinalen. På genrepet hade vi sjukt bra platser. Första raden på första läktaren till höger om scnenen :) det var grymt mäktigt :D
Ola sjöng 100% då,riktigt bra var han :D

Dock var det inte riktigt lika bra sångmässigt på det riktiga,men jag tycker han var grym ändå och jag är riktigt nöjd över hans plats i andra chansen! Får hoppas han slår Caracola nu,ska rösta som bara den för han är värd en plats i Globen,efter allt slit under det här året och tänk,Natalie har sålt platina och SOS har sålt guld,så han förtjänar uppskattning för det han gör!!!

Vad tycker ni om Olas låt? jag själv är ju ganska "partisk" eftersom jag gillar honom så pass mycket,men vad tycker ni om låten?

image35

MAMMA 40 ÅR!!

jag vill bara önska min älskade mamma Annika ett stort grattis i efterskott på hennes 40 årsdag som var igår :D :D
hon befinner sig i USA på semester med resten av min familj,jag ville/kunde dock inte följa med.
Jag vill bara säga att jag älskar dig mamma och hoppas du hade en jättebra födelsedag!!

till resten av familjen: jag saknar er,men jag hoppas verkligen att ni njuter av eran vistelse i USA :)
mamma och pappa vid grand canyon :) pappa skickade det över msn tidigare idag :) nu är dem på väg mot Las Vegas och ska stanna i två dagar,får hoppas att dem inte spelar upp alla pengarna ;)


91188-39

dags för skärpning igen..

jag ÄLSKAR ju att skriva egentligen :)
men oftast händer det inte så mycket i livet som är värt att skriva om ;P haha,sorligt men sant :P
är ju nästan bara hemma om dagarna,eftersom vi inte har så mycket plugg i skolan,utan det ska göras hemma :)

nästa vecka ska jag iaf för första gången till min nya praktikplats,en förskoleklass i Svärdsjö. Det innebär längre resväg för mig,men samtidigt så tror jag att jag kommer trivas bättre med de lite äldre barnen :)

Har även dragit på mig en rejäl förkylning.. tycker väldigt synd om mig själv förtillfället av den andledningen ;) HAHAHA

har även beställt  massa kort som jag har framkallat och satt upp i sovrummet :) är ca 40 kort och ska upp med ungefär lika många till ute i hallen,kolla här:image38

vilken dålig uppdatering det har varit här.

I'm so sorry,men jag har verkligen inte haft blogglust! Nu är jag iaf tillbaka som den glada Alex alla känner till :D
igår fick jag verkligen en såndär härlig energikick när jag verkligen kände mig otroligt lycklig att JAG är JAG! Om jag hade kunnat så hade jag nog studsat sönder lägenheten,och då överdriver jag inte ens!! jag ÄLSKAR att leva i ett sånt där lyckorus,det är totalt underbart :D :D

nu ska jag laga lite mat: rotfrukter och fläskkotletter :) återkommer senare med en uppdatering om dagen idag :)

förra veckan. :)

har varit helt underbar och ett helvete emellanåt. Jag kommer aldrig kunna beskriva hur det har varit,helt ärligt.
Men jag har umgåtts med massa underbara tjejer och vi gjorde så att Ola tog sig till andra chansen.

Jag är så sjukt glad att jag känner er flickor och det kommer lite bilder senare när jag fått dem av folk :)


och så var det kväll igen..

dagarna rusar ju fram,helt galet :O nu har jag iaf tagit en promenad,underbart väder ute,så skönt att gå där med solen i ansiktet :) och så har jag fått ordning på kläderna,nu är mina garderober fina igen :) har även börjat packa inför onsdag ;D

Har ätit också,det blev kycklingwok idag,så blir det det andra alternativet imorgon :)
Vägde mig förresten alldeles nyss,ner 2 kilo,det är jag nöjd med,efter 7 dagar liksom :D :D


nu ska jag bara ta det lugnt och sådär,går 9-12 imorn,så det blir inte så sent ikväll ;P


måndag it is :)

är hemma nu,har varit och handlat på willys och ätit frukost. Köpte hem laktosfri naturell youghurt och herregud,det godaste jag ätit på länge,eftersom jag levt på ägg till frukost xD HAHAHA,filmade till och med när jag hade tagit första tuggan,HAHAHHA,jag är såå mogen ibland ^^

nu ska jag snart ta tag i lite packning och undanplockning,men först ska jag ut på en promenad,30 minuter är det som gäller idag :) kommer bara hinna gå efter mitt schema måndag och tisdag den här veckan,sen åker vi,men det kommer bli en hel del gående i veckan som kommer ändå ^^ HAHAH

Har beslutsångest med maten.. Om jag ska göra kycklingwok eller fläskkotletter med kokta och råa grönsaker.. HAHA,dagens ilands-problem som vanligt xD

då var det kväll igen..

som vanligt springer ALLT iväg,det är helt galet ^^ imorn börjar jag 13 och slutar 15,niiice :D och på tisdag är det 9-12 som gäller ^^
på onsdag draaaaaaar jag :D wooho,vääästerås nästa :D ska bli så sjuuukt kul:D så kul att jag redan har börjat packa 8-) HAHAHHAHA,tur att man har ett liv ^^ HAHAHAH

har iaf städat det mesta nu,lite kläder som ligger och dräller lite överallt men det tar vi imorgon när jag ändå håller på och bestämmer vad som ska med i resväskan till västerås :)
blir en tur hem till Fagersta på söndagen också,mormor fyller 70 på lördag,så jag tänkte väl titta förbi där en snabbis också :)

jag är bara helt totalt sprallig över melodifestivalen,det kommer bli så sjukt kul!!!!

städdags..

japp,nu måste jag ta tag i det,diska och plocka lite allmänt,slarvmaja som jag är så skjuter jag alltid upp det så långt som jag bara kan. När man väl börjar går det ju oftast rätt fort och jag brukar alltid lyssna igenom gamla skivor när jag städar,så det blir även likadant idag :)

Jag har även tagit en promenad idag,blev dock bara 25 minuter,kände mig så himla seg i benen och börjar få ont i halsen. Får hoppas att jag inte blir sjuk nu när jag snart åker till västerås :)


Andreas är även på väg hem nu,han trodde dom skulle vara hemma runt halv åtta. igår förlorade dem mot Sundsvall med 10-0 och idag vann dom mot Söråker med 3-1 eller vad han sa xD HAHAHAH


Återkommer nog med ett inlägg innan jag går och lägger mig också,börjar 13 imorn,alltid lika trevligt ;)


Frukost..

allt funkar bra med GI,förutom frukosten,tycker det är skitsvårt och komma på. Eftersom jag inte äter frukt,youghurt,bröd eller dricker mjölk så är det sjukt svårt att komma på vad man ska äta. Har ätit omelett 3 dagar,kokta ägg 1 dag och morötter två dagar,men nu då liksom? Är liite tråkigt med omelett hela tiden och nu upptäckte jag att äggen är slut så det går inte och äta kokta ägg heller ^^ HAHHA,dagens i-landsproblem eller vad? ;)

Imorn ska jag väga mig iaf,då har jag hållt på med GI en vecka,så får vi se hur mycket jag har gått ner.

Björn Gustafsson



Kommentarer är överflödiga ;P HAHAHAH

christer sjögren??

alltså SNÄLLA?? vart kom han ifrån? :O och hur kom han till final.. dagens fiasko xD
dock diggade jag Amys låt,den var bra :) Ville också att MIcheal Michalof skulle gå vidare,men tyvärr blev det inte så..

Ser framemot nästa vecka,när jag själv är på plats där det händer :D Ola är det som gäller,först ut och allt :) Christer Björkman har berättat att man tar en bra låt i början,så att tv-publiken stannar kvar,och det låter ju lovande,eftersom Ola är först ut :)

har spelat sims ett bra tag nu,väntar på att Pernilla ska komma in på msn igen,hon råkade visst avinstallera det,duuktigt gjort xD

melodifestivalen..

blandad kompott som vanligt ;P jag gillade Micael Michaloff (stavning?) och Amys låt :) sen var faktiskt Velvet helt okej. Men jag undrar vad Christer Sjögrens låt gör där.. alltså förlåt,men jag gillade inte den iaf ^^ HAHAHAH

Någon mer som bloggat om melodifestivalen är Ola,det var det roligaste blogginlägget jag läst,ever!!!

http://blogg.aftonbladet.se/21057/

gå in och läs :D

Fashion for AIDS.

köpte den här tröjan för att stödja den kampanjen:

image37

Pigg och alert

igen då ^^ HAHAH,sov till elva igen,det var sjukt nice :)
dock känner jag mig halvseg idag,så det blir ingen riktig stavgångspromenad,kommer bara traska iväg till affären och handla lite inför ikväll,ska mysa framför tvn till melodifestivalen hade jag tänkt :D ser dock mest framemot nästa vecka när det blir melodifestivalen i västerås för mig :D alltså,fatta turen att Ola hamnade just i västerås,det är så sjukt overkligt liksom.

Kommer sticka på onsdag redan,eftersom artisterna signerar löpsedlar i gallerian torsdag,fredag och lördag :) som tur är har jag inläsning då också,så det passar utmärkt att sticka då ;D ska bli underbart att träffa alla tjejer och mysigt vi som ska bo tillsammans i Moas fasters stuga :D

Ska ta och plugga lite nu tänkte jag,ska läsa lite i en bok som heter "berätta! insperation och teknik" verkar riktigt spännande :) vore underbart att bli riktigt duktig på att kunna berätta bra :)

återkommer väl lite senare med ytterligare ett inlägg :)

lördag morgon..

och jag är vaken nu,klockan är liksom 7 :O folk som känner mig vet att mitt morgonhumör inte alltid är det bästa xD HAHAHA
men jag är faktiskt bara uppe för att Andreas ska på match snart och jag ville visa mitt stöd :) han åker kvart över sju och kommer hem imorgon kväll,så idag blir jag ensam hemma. Väldigt längesen jag sov ensam i lägenheten,typ i november tror jag. Ojojoj
Jag ska hoppa i säng ett par timmar till faktiskt,innan jag tar tag i den här dagen då jag ska ut och gå,städa och fixa med tvätten. Tar tag i pluggandet imorn istället,är trots allt bara ett kapitel vi ska läsa tills på tisdag,så det är ingen brådska :)

nej,nu blir det att krypa ner i sängen igen :)

fredag :)

blev sent inatt,gick och la mig runt 3 tror jag :P fastnade vid msn med Pernilla och så spelade jag sims 2 ;D HAHA,ett väldigt beroendeframkallande spel måste jag bara få säga ^^
vaknade vid 11 av att telefonen ringde,det var Andreas som inte hade pengar på sitt visakort,så jag fick logga in och sätta in lite pengar åt honom ^^ HAHAH

då var jag vaken iaf,spelade lite sims och käkade frukost innan jag gick ut på min promenad,45 minuter var det idag och det gick sjuukt segt.. jag vet inte varför,men det var bara en sån dag.. Längtar tills våren kommer :D

Just det,jag hade mailat Allan också nån gång vid ett tiden inatt,så fick jag svar imorse,hahah,alltid lika roligt ;D

Sen kom Andreas hem och han öppnade presenten han fick av mig,var sånna här romantiska kort som man skrapar,så finns det 26 för honom och 26 för henne,så ska man göra något romantiskt för den andra under veckan :)

sen åt vi hemma,eftersom Andreas ska iväg på match tidigt imorn. jag åt lite strips och beasås (var faktiskt värd att få fuska,eftersom vi firade fem år idag) och så kollade vi lite på vänneravsnitt :)

nu har vi ätit hallon med vaniljkesella,riktigt mumsigt :D

slut på fusket nu,imorn blir det promenad som gäller igen.. nog för att det är såå trist att gå ensam,men jaa,man överlever alltid xD HAHHAHA

kollar på let's dance nu,seriöst jag RÖS när tina fick 4 tior,så fruktansvärt cooolt :D

torsdag it is :)

idag har jag varit nästan en full dag i skolan 9-14:30 tror jag det blev.
Vi håller iaf på med temat sagor/berättelser, så idag blev vi indelade i grupper där vi skulle skriva egna berättelser :) vi fick en kvart på oss och vi skrev om ett diamantarmband som blir upphittat i sanden :)
efter det så skulle vi gestalta den här sagan genom teater och sedan hade vi lunch :) jag åt min medhavda kycklingsallad och en morot,sen var det dags för berättelsernas värld igen!

Den här gången fick vi en annan grupps berättelse som vi skulle gestalta med hjälp av dockor eller skuggteater :)
Det var sjukt roligt :D sen tog jag en promenad från skolan till stan,gick in på apoteket och köpte ett bandage till Andreas,för han stukade foten idag när han åkte skidor xD HAAHA,sen hamnade jag även på HM och kunde inte låta bli att köpa en tröja,en sån där "Fashion for AIDS" ni vet :) lägger nog ut en bild sen när jag orkar plocka fram kameran ;P HAHAH

Sen gick jag in på ICA och handlade lite,gurka,tomater och frysta grönsaker :) sen blev det bussen hem,proppfull som vanligt på eftermiddagen,seeegt xD

Nu är jag hemma,har ätit tacos och nu slöar jag bara,funderar på om man ska se på gaygalan eller spela sims,dagens i-landsproblem xD HAHAHA


då var det kväll igen

dagarna går så fort fram,det är helt galet :O
idag har jag inte gjort så mycket produktivt egentligen. Fick förresten ett paket med posten idag som jag genast öppnade,det visade sig innehålla ett par rosa översöta tofflor som Andreas köpt till mig :D var med ett fint kort också,han är så söt :D

men åter till idag,jag har mest slöat,ätit och spelat sims :) japp,jag har hittat tillbaka till detta underbara spel,det är så himla beroendeframkallande så det är sjukt :O HAHAA,funderar på att sätta mig där en stund igen nu faktiskt :P

imorn är det skolan som gäller,workshop om sagor tror jag,9-15,ska bli spännande :) måste dock göra iordning lunch,tror inte direkt det finns något som passar min kost på resturangen i skolan. :)

lägger in en bild (dock väldigt oskarp) på tofflorna från andreas:

image36

rensat..

så,nu har jag sorterat mina inlägg i bloggen,skönt att ha lite ordning :D
(ska jag säga som är världens slarvmaja;P)
nåja,nu har jag iaf varit ute på en timmes promenad med stavarna,sjuuuukt svettig när jag kom in,men det blev iaf 8009 steg enligt stegräknaren :D har precis käkat lite också,tacos idag igen till lunch,men har haft massa tacoköttfärs över,så det har varit så lätt att äta det :) måste ta tag i diskning och sånt nu,har verkligen ingen lust,men ska lyssna på micke och sofia på rix så blir det nog bra :D

återkommer nog med ett inlägg senare ikväll ska ni se :D

GI..

jag ställde mig på vågen igår,för skojs skull.. och hujeda mig,1,1 kilo på två dagar :O det är galet,men jag blev så glad :D dock hade jag BH och trosor på mig då och när jag vägde mig i min utgångsvikt hade jag inga kläder,så jag testade det och då var det ett halvtkilo till :O nu jäklar är jag peppad till att fortsätta :D

har liksom ändå ätit hur mycket som helst,kolla in det här:

måndag:
frukost: 8 morötter (tror jag?) och 50 cl vatten
lunch: en tallrik tacos med köttfärs,gurka,tomat,lök,sallad,creme-fraiche och sweet-chilisås - 50 cl vatten
mellanmål: en morot
middag: wok med kyckling - 50 cl vatten
kvällstugg: en morot

tisdag:
frukost: en omelett,en skiva bacon och 50 cl vatten
lunch: samma som tisdag,dock vitlök i creme-fraichen - 50 cl vatten
mellanmål: tre morötter och 50 cl vatten
middag: sallad med räkor,gurka,tomat,sallad,paprika och kokt ägg - 50 cl vatten
kvällstugg: en burk kesella vanilj och ett paket hallon

plus att jag har ätit mörk choklad däremellan :)
det är helt sjukt vad det har hjälpt :) tror mina stavgångspromenader bidrar till mycket också. Kommer iaf fortsätta äta såhär hela februari ut så får vi se hur mycket jag kommer gå ner :)

Hur jag och Andreas träffades

Lovade ju igår att det här inlägget skulle komma,så here it goes:
Vi gick på samma skola 7-9:an,men i olika korridorer,jag visste typ vem han var,men mer var det inte.

I nian,på hösten, skaffade jag en pojkvän som heter Robert som är ett år yngre än mig. Han spelade bandy och då gick jag såklart och kollade på hans träningar. Han brukade träna med dem som var ett år äldre och där fanns Andreas ;P han såg mig från läktaren varje träning och blev tydligen kär i mig. Jag märkte ingenting utan lärde känna honom som kompis,pratade mycket med honom på ICQ (jaa,kom ihåg att det var längesen ;P) men jag betraktade honom som en killkompis. Samtidigt så blev jag jättebra kompis med en annan kille som också spelade i samma lag,Mattias heter han.
    I början av januari kände jag att mina känslor för honom var starkare än mina känslor för Robert,vilket gjorde att jag gjorde slut med honom,för att två dagar senare inleda något med Mattias. Det slutade dock inte lyckligt,han gillade mig mest som kompis,vilket gjorde att han gjorde slut med mig efter några dagar. Jag var förkrossad,jag hade förlorat två av killarna som jag tyckte mest om i hela världen på en vecka. Då fanns Andreas där för mig,vi pratade jättemycket och jag kände mer och mer vilken otrolig kille han var. Efter ungefär tre veckor så tog jag mod till mig och smsade till honom "hej,du kommer ju inte ut på ICQ,men jag måste säga det här: jag tror jag tycker om dig,puss och kram" jag fick ett svar ungefär 5 minuter efter där det stog "jag tror jag tycker om dig också" vi bestämde att vi skulle träffas på en videobutik en bit ifrån där jag bor och sen skulle vi gå hem till mig. I videobutiken valde vi ut en film som verkade bra och sen gick vi hem till mig,det var lite nervöst,det var trots allt första gången vi träffades ensamma. Hemma hos mig visade det sig att filmen vi hade hyrt var en riktig FLOPP! den handlade om en kille som tog hem massa tjejer för att våldta dem,fatta vilken pinsam stämmning det blev mellan oss: 15 år,första gången ensamma tillsammans och så ser vi en sån där film ;P Efter ungefär en timme stängde vi av filmen och beslöt oss för att kolla på deep blue sea på tv istället. Det slutade dock att jag låg på Andreas mage och vi bara låg där hur länge som helst,eftersom ingen vågade ta första steget.. Till slut tog jag allt mod jag hade och kysste honom :)

Där har ni hela historien,på fredag är det 5 år sedan det hände och det är helt sjukt vad fort tiden går :)


tisdag..

började med att jag skulle till Svärdsjö och  min nya VFU skola. Dock fick jag ett mess från min handledare om att hon skulle vara ensam i barngruppen och då skulle det bli svårt att ha möte med mig. Så jag gick och la mig igen,halvsov fram tills typ nu (A) HAHA,men det finns inget bättre än att bara ligga i sängen :)

nu ska jag göra en omelett till frukost och sen gå min dagliga promenad med stavarna,idag är det 45 minuter som gäller :) Andreas ska bort till sin VFU skola så jag går med honom halva tiden för att sen vända om ^^ efter det ska jag väl få i mig lite lunch,ta en dusch och slappa lite för att sen runt 4 tiden åka och träna tjejerna i gymnastik. Idag har jag planerat att vi ska träna på volterna,vi behöver träna höjden,så det blir att bygga upp ett mattberg.

nej,nu börjar jag bli hungrig,omelett nästa ;D

nu är det visst kväll :)

efter min dusch så tog jag en tupplur på ungefär 25-30 minuter,det var riktigt skönt ;D är det sånt här som symboliserar att man blir gammal,att man behöver en tupplur mitt på dagen? ;P HAHAH

sen städade jag lite och slöade allmänt tills Andreas kom hem,då pratade vi lite innan jag gick iväg och handlade diverse grönsaker,det går åt mycket sånt nu när jag kör på GI :) köpte även hem mörk choklad för det får man äta. Jag som aldrig varit förtjust i det gillade faktiskt den här med hallonsmak,men det räcker med några bitar sen vill man inte ha några fler,vilket är bra :)

lagade mat iaf,det blev wok med kyckling,vitlökscreme-fraiche och sallad :) har för övrigt snart druckit två liter vatten idag,jag känner mig stolt ;D HAHAH

sen har jag faktiskt inte gjort så mycket mer vettigt idag,suttit här och kollat lite på tv ;P imorn har jag inläsningsdag men jag ska ändå upp tidigt för jag ska besöka min nya VFU (verksamhetsförlag utbildning) imorn :) har bytt till en förskoleklass istället för vanlig förskola,jag kände att jag hellre ville ha lite äldre barn och sen på kvällen är det träning med gympatjejerna,ska nog filma och ta lite kort imorgon tänkte jag :)

Snart är det dags för Ola i melodifestivalen i västerås,fatta jublet när vi såg att han skulle vara där,vi knasbollar räknar ju västerås som våran hemstad ;Doch jag är givetvis på plats (oväntat va? ;) både på genrepet den 16:e och själva DELFINALEN ;D dock kommer jag åka ner till Pernilla redan nästa onsdag eftersom jag ändå har inläsning torsdag och fredag,så vi ska umgås lite innan resten av våra kompanjoner från skåne,halland och givetvis gotland eftersom mosan också kommer,så ska vi bo i en stuga 7 tjejer torsdag-söndag :) fast på torsdagen blir vi bara fem stycken,men ändå :D mysigt ska det bli iaf :D jag längtar såå sjukt mycket :D :D

image35hämtad från www.svt.se/melodifestivalen

:)

hemma igen efter promenaden,snacka om skillnad att gå med stavar eller utan,men skönt var det :D eller okej,inte direkt när man går där och svettas,men när man kommer in och får sätta sig ner,då känns det bra :D

ska ge mig på lite situps nu också,innan jag ska hoppa in i duschen för att sedan krypa ner i soffan till gossip girl :) okej,jag har sett alla avsnitt,men nu är det dags att börja om och se dem igen :P

skulle även behöva både diska och ta hand om tvätten,men det får vänta till lite senare ;)

hemma igen :)

så,då har jag varit i skolan en sväng,dock blev bussen in till stan sen,vilket gjorde att jag missade bussen till lugnet och kom därmed försent till workshopen ;P som tur är har vi typ de bästa lärarna ever som accepterar förseningar och så vidare :)

vi höll iaf på med kreativitet och liknande idag,först hade vi olika övningar där vi skulle säga det allra första man tänker på,det är riktigt svårt för man hittar inte riktigt något att "greppa" i hjärnan,eller vad man ska säga :P
sen testade vi och skriva lite dikter också roligt att få prova på :)

nu är jag hemma,har precis käkat lunch,tacos blev det idag utan majs eftersom det inte är bra enligt GI-metoden. Dock tog jag lite såser,som creme-fraiche,vilket inte borde vara någon fara eftersom man får äta grädde :P HHAHA

ska ge mig iväg för en promenad nu,aftonbladet hade ett bra schema på stavgångsträning,idag ska jag gå en halvtimme och sen blir det hem och göra lite sit-ups. Ska bli härligt att gå ut och gå nu när solen skiner också :D

Kärlek <3

<3

jag tycker så himla mycket om den här bilden :) Andreas syster tog den när vi var och hälsade på i Boden hösten 2006,eftersom Andreas gjorde lumpen där då :)


på fredag

firar jag och Andreas fem hela år :O det är helt otroligt att tiden har gått så fort :O
ska printa ner ett inlägg om hur det blev vi två när jag kommer hem,känner själv att jag behöver återupprepa historien så jag inte glömmer den :)

tidig morgon..

och en trött Alex :P att jag aldrig lär mig att sova i tid,det är faktiskt helt otroligt egentligen ^^ HAHAHAHA
men jag slutar iaf 12 idag,så då blir det hem och ta en tupplur innan det blir dags för en promenad med stavarna som pappa köpte till mig när han,mamma och amanda var här fredag-lördag :)

just nu är den största frågan om jag ska orka äta frukost eller inte.. tror faktiskt att det inte blir någon,som vanligt mår jag sådär fruktansvärt illa på morgonen..jag vet inte vad det är,men jag kan verkligen inte äta frukost,inte min grej helt enkelt!!

Idag ska jag ha workshop tre timmar om sagor,ett projekt vi ska jobba ganska länge med.. Jag behöver dock hitta en person med utomeuropeiskt ursprung som kan träffa mig och berätta en saga,känner du dig träffad,så hojta till ;D

det blir mjukiskläder för heela slanten idag känner jag,finns nog inget som är skönare om jag ska vara ärlig ;P HAHAHA

nytt liv,nya tag.

imorgon ska jag börja med GI metoden,en rivstart,vilket betyder att jag inte kommer äta några kolhydrater,ingen frukt och ingen mjölk eller youghurt.. frukten kommer bli det allra svåraste tror jag,jag som verkligen älskar frukt. Nåja,jag hoppas jag kommer gå ner lite i vikt iaf. Ska även börja med stavgång fem gånger i veckan,hej och välkommen till ett nytt och hälsosammare liv :)
image34

jag önskar..

att mitt liv var sådär spännande och faschinerande att folk skulle vilja läsa om mitt liv :P
men här sitter jag med en usel blogg som endast typ.. 10-20 personer vill läsa om ^^ HAHAH,nåja,mitt öde är tydligen inte att bli känd


:)

ni når mig även på http://aleeeeeeeeeeeex.bilddagboken.se/ :) ni måste dock vara vän med mig för att kunna kommentera,har drabbats av en del elaka kommentarer,vilket gjort att endast vänner kan kommentera,men alla kan titta på bilderna :)

okej,det blev inget årsinlägg..

men nu ska jag faktiskt försöka aktivera min blogg igen. jag gillar ju och skriva egentligen,så jag förstår inte varför jag inte håller bloggen vid liv.


nåja,ska börja berätta om mitt liv nu iaf :)


jag har klarat av pedagogiskt arbete ett,avslutade den kursen för två veckor sen. Dock gick jag inte ut den med huvudet högt,fick en panikångestattack precis när den tog slut,liksom allting släppte,all press och sådär. :)


men nu är jag klar med den och det är jag så sjukt glad för,är äntligen inne på inriktningen,så just nu läser jag "den språkande människan" om hur barn lär sig språk,både verbalt och skriftligt :)


har hunnit med att vara på rockbjörnen också,vi SOV.. JAA;hör och häpna SOV utanför hovet :P det var lugnt fram till två på natten,då det började regna :P allting var blött sen,det var heeemskt :P


Ola vann ingenting,såå trist,men hans uppträdande ägde och han blev såå glad när han såg oss från scenen,började peka och allt :) sen utanför efterfesten hoppade han på oss och ba "När jag såg er från scenen,jag ba ÅÅÅH"

sen har det väl inte hänt så himla mycket mera som är intressant,men nu ska jag FÖRSÖKA skriva ett inlägg per dag iaf :)


http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article1695052.ab - intervju med oss utanför hovet :)